Profesor Darko Božić, dr. med. dent., specijalist parodontolog

Profesor Božić ima bogatu profesionalnu karijeru obilježenu liječenjem više od 20.000 pacijenata. Kao vlasnik Poliklinike Božić, zajedno sa svojim stručnim timom svakodnevno u radu kombinira kliničko iskustvo, najnovije tehnologije i duboku istraživačku znatiželju. S posebnom brigom za zdravlje pacijenata, profesor Božić svoj klinički fokus stavlja na regenerativnu i parodontalnu plastičnu kirurgiju oko zubi i implantata, s posebnim naglaskom na regeneraciju tvrdih i mekih tkiva kod pacijenata s parodontitisom.

Fokus njegovog istraživanja je proteomska analiza parodontnih tkiva za koju su on i njegov tim dobili dvije prestižne nagrade IADR. Njegov glavni fokus u kliničkom radu je rekonstrukcija mekih i tvrdih tkiva kod pacijenata s parodontitisom s posebnim istraživačkim interesom primjena faktora rasta, točnije BMP-a i hijaluronske kiseline u regenerativnim postupcima, kao i rekonstrukcija mekih tkiva korištenjem različitih kolagenskih matrica. 

Uz bogato radno iskustvo, predsjednik je Hrvatskog društva za parodontologiju i delegat Europskoj federaciji za parodontologiju (EFP), što ga čini prvim Hrvatom u povijesti federacije, član Međunarodne udruge za istraživanja u dentalnoj medicini (IADR) i Hrvatskog liječničkog zbora. Njegova izvanredna akademska karijera obuhvaća poziciju redovnog profesora na Zavodu za parodontologiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje aktivno sudjeluje od 2001. godine. Također, doprinosi poslijediplomskoj nastavi na Stomatološkom i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Predaje na nacionalnoj i međunarodnoj razini o različitim temama s više od 70 pozvanih predavanja do sada, od kojih su mnoga održana na međunarodnim parodontološkim kongresima. Često drži napredne kliničke majstorske tečajeve s kirurškim zahvatima uživo.

Profesor Darko Božić u svojoj ordinaciji i izvan nje kombinira stručnost, iskustvo i strast, kako bi pružio najbolju moguću skrb svojim pacijentima i doprinio napretku dentalne medicine.

“Moj osobni fokus djelovanja je primjena novih tehnologija u terapiji pacijenata, naročito faktora rasta koji značajno pomažu u terapiji jer mi danas možemo uspješno rekonstruirati tkivo koje su zbog parodontitisa pacijenti izgubili.”

Izv. prof. dr. sc. DARKO BOŽIĆ

Upoznajte naš tim

dr. sc. Maja Božić spec. stom. protetike

Dr. sc. Maja Božić, dr. dent. med. specijalist stomatološke protetike, svoj fokus usmjerava na pronalazak jedinstvenog i individualnog protetskog rješenja za svakog pacijenta. Njezina „meka ruka“ i vizionarska slika kako će neko funkcionalno stomatološko rješenje biti i od najviše estetske vrijednosti, čine izuzetan i nezamjenjiv doprinos u timu Poliklinike Božić.

Dr. Maja Božić diplomirala je na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1999. godine. Od 2001. radi u KB Dubrava u Zagrebu, a 2007. završila je poslijediplomski doktorski studij stomatološke protetike na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Andrea Berišić, dr. med. dent.

Doktorica Andrea Berišić najviše voli dinamičnost stomatološke ordinacije. Otvorena, vedra i svestrana, stoji na usluzi svim našim pacijentima na putu do lijepog i zdravog osmijeha.

Svoju je titulu doktora dentalne medicine stekla na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, na kojem se istaknula kao demonstratorica na Zavodu za endodonciju i restaurativnu stomatologiju, te organizatorica i voditeljica brojnih studentskih projekata.

Marina Vukić, dr. med. dent.

Doktorica Marina Vukić dio je tima Poliklinike Božić još od studentskih dana. Kao doktorica dentalne medicine, poznata je po svom brižnom pristupu pacijentima, vedrom duhu i strpljenju. Glavno područje interesa su joj endodoncija i parodontologija. Za vrijeme studiranja bila je organizatorica, voditeljica i predavač na simpozijima, demonstratorica i članica Sekcije za parodontologiju. Krasi ju avanturistički duh, pa svoje slobodno vrijeme voli provoditi u raznim sportskim aktivnostima poput tenisa, trčanja i planinarenja.

Office manager

Anita Cvitić, univ. bacc. oec.

Asistentica Anita je prva osoba s kojom ćete se susresti u Poliklinici Božić. Ona je važna spona između liječničkog tima Poliklinike Božić i njezinih pacijenata. U svakodnevnom poslu prati interne procese te kontinuirano provodi uredsku politiku koja poboljšava operativnu učinkovitost.

Osim što je zadužena za glatko funkcioniranje dogovaranja termina s pacijentima i davanje svih potrebnih informacija neophodnih za rad Poliklinike Božić, administratorica je mjesečnih evidencija, izrađuje obračune i statistike. Istovremeno je i glavna blagajnica, odgovorna za izradu ponuda i faktura, provodi naplatu predujmova i završnih računa prema općim uvjetima poliklinike.

Obavlja sve dužnosti vezane uz nabavu materijala: primke, otpremnice, račune i stanje zaliha u uredu. Također surađuje s novim zaposlenicima i uvodi ih u poslovanje. Radi sve poslove vezane uz računovodstvo i administraciju, te ispunjava obveze prema HZMO, HZZO i Poreznoj upravi. Zadužena je i za marketinške aktivnosti Poliklinike Božić.

No, najvažnije je da s ozbiljnošću i lakoćom vodi svu komunikaciju sa suradnicima i klijentima. Već pri prvom dolasku, osigurat će da u potpunosti razumijete sve faze rada, te Vam pomoći da donesete informiranu odluku o terapiji, imajući u vidu vaše vremenske i financijske mogućnosti.

Sanja Gostimir Maček, dent. asistent

Svoje mjesto u timu zaslužuje svojoj spretnosti, brzini, odlučnosti i vedrom duhu. To posebno pozivno utječe na pacijente s kojima vrlo brzo ostvaruje odnos povjerenja. Asistira pri dentalnim zahvatima i snalazi se u svim područjima stomatologije.

Jedna od važnijih zadaća joj je i poduka pacijenta o oralnoj higijeni, prevenciji i njezi zuba i usne šupljine. Posebno voli raditi u kirurškoj dvorani Poliklinike Božić.

Ana Adžaga, univ. bacc. dent. hig.

Naša vesela i komunikativna dentalna higijeničarka Ana Adžaga, brine o oralnoj higijeni i prevenciji nastanka oralnih bolesti, kao što su gingivitis, parodontitis i periimplantitis.

Posebnu pažnju pridaje edukaciji pacijenata o pravilnom održavanju oralne higijene i daje individualne preporuke za određena stanja. Sposobna je obavljati profesionalna čišćenja usne šupljine ovisno o dijagnozi, te pružiti pacijentu cjeloviti tretman dentalne higijene.

Iva Mioč, univ.bacc.med.techn.

Zahvaljujući osmogodišnjem obrazovanju za svoju profesiju, dentalna asistencija Iva Mioč, razvila je iznimne vještine kao što su aktivno slušanje, empatija i asertivnost.

Izrazito pristupačna i odgovorna u svom poslu, pružit će vam svu potrebnu podršku za vrijeme vašeg boravka u ordinaciji.

RECENZIJE

U radu naše Poliklinike, uvijek smo vođeni istinskom brigom za zdravlje i dobrobit svakog našeg pacijenta. Hvala vam što to prepoznajete.